Autokrediet

Een nieuwe auto kopen is voor veel mensen een reden om geld te lenen. Meestal gaat het bij autokrediet om een persoonlijke lening. Maar u kunt bij sommige aanbieders ook kiezen voor een doorlopend krediet.

Looptijd

Het is in ieder geval verstandig om ervoor te zorgen dat als je een lening aangaat voor een auto de looptijd van de lening korter is dan de levensduur van de auto die je wilt gaan kopen. Anders loopt u het risico dat de auto al op de sloop staat, terwijl u nog aan het afbetalen bent.

Op afbetaling

Toch is een autokrediet voor een nieuwe auto vaak wel gunstiger dan kopen op afbetaling. Bij koop op afbetaling liggen de rentepercentages van dealers erg hoog.

Uitgesteld betalen

Veel autobedrijven maken reclame met de mogelijkheid om gespreid of uitgesteld te betalen. Het voordeel is dat kosten hierdoor gespreid worden en de lastendruk dus verlicht. U moet er echter wel rekening mee houden dat dealers in deze gevallen vaak geen aankoopkorting geven die u in andere gevallen wel zou krijgen. Vraag dus altijd eerst even hoe hoog de korting is als u direct niet betaald.

Huurkoop

Soms kunt u ook geld lenen bij het autobedrijf zelf, via een huurkoop. Dat betekent dat u al in de auto mag rijden, maar formeel blijft hij nog eigendom van de dealer totdat u de auto hebt afbetaald door iedere maand een vast bedrag over te maken. Het risico hiervan is wel dat als u de termijnen niet kunt betalen, het autobedrijf de aangeschafte auto weer mag terugvorderen en verkopen. Als de auto dan niet genoeg opbrengt om uw openstaande schuld helemaal te voldoen, hebt u nog een restschuld en geen auto.

Verzekering

Als u een autokrediet aangaat in de vorm van een huurkoop, is een all risk verzekering vaak verplicht voor de gehele afbetalingsperiode. U betaalt daarvoor vaak een hoge premie. Als u een tweedehands auto via deze constructie aanschaft, is dat vaak niet nodig.

U kunt er ook voor kiezen om de auto te financieren met een tweede hypotheek of een WOZ-krediet, maar dit kan meestal alleen als het gaat om bedragen hoger dan 10.000 euro.

Vergelijken

Welke lening het voordeligst voor u is , leert u door verschillende offertes op te vragen en deze te vergelijken. Rente is bij deze vergelijking natuurlijk een belangrijk criterium, maar het is zeker ook verstandig om goed naar de voorwaarden te kijken, bijvoorbeeld over flexibel aflossen of boetevrij extra aflossen. Op kredietrente.nl kunt u de rentes van verschillende aanbieders vergelijken. Dit is een goed startpunt als u een autokrediet overweegt.

Voordat u een autokrediet aanvraagt, moet u eerst weten hoeveel geld u nodig hebt om maandelijks rond te komen. Vergeet bij deze berekening niet om rekening te houden met de wegenbelasting, de verzekering en de afschrijving van de auto.


Stem / voeg toe: nujij.nl ekudos msn-reporter delecious.com digg google
 
Laatste Nieuws
Krediet tijdens de studie
Voor wat extra geld tijdens je studie bieden sommige banken studentenkrediet aan. De rente hiervan is vaak lager dan bij een gewoon doorlopend krediet. Toch is het vergelijken van rentetarieven sterk aan te raden. Lees meer
 
Leningen oversluiten
Meerdere kleine leningen samenvoegen tot één grote lening, dat is oversluiten. Oversluiten kan ook bij een hypotheek, maar dan is er geen sprake van meerdere leningen die worden samengevoegd tot één. Het oversluiten van een hypotheek kan gunstig zijn als de hypotheekrente laag staat. Lees meer