Persoonlijke lening

Eén van de populairste leenvormen in ons land is de persoonlijke lening. Deze lening wordt vaak afgekort met de letters PL. Wie een persoonlijke lening afsluit, kiest in principe voor zekerheid. Deze leenvorm kent namelijk een vast rentepercentage en een vaste looptijd. De hoogte van het leenbedrag spreekt u samen met de kredietverstrekker af.

Vergelijk rente persoonlijke lening

Waar een doorlopend krediet uiterst flexibel is, biedt een persoonlijke lening geen flexibiliteit. Het is bij deze leenmethode niet mogelijk om tussentijds geld bij te lenen of extra geld af te lossen. De persoonlijke lening is dan ook met name geschikt als u eenmalig een groot bedrag wenst te lenen. Vaak sluiten consumenten een persoonlijke lening af om een nieuwe auto te financieren of voor de aankoop van een camper of caravan.

De rentetarieven bij persoonlijke leningen staan vast. Dit maakt het vergelijken van dit leenproduct iets eenvoudiger vergeleken met het doorlopend krediet. De rentepercentages van de persoonlijke lening vertrekkers vindt u op deze website in het renteoverzicht. Toch dient u verder te kijken dan alleen het rentetarief. De voorwaarden kunnen per aanbieder verschillen. Wie goed voorbereid een lening afsluit, komt achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan.

Vaste rentetarieven PL

Het rentetarief op een persoonlijke lening is doorgaans iets hoger dan de rente op een doorlopend krediet. Dit komt deels door de zekerheid die dit product biedt. Aanbieders van persoonlijke leningen mogen de rentetarieven niet tussentijds verhogen, zoals bij het doorlopend krediet wel het geval is. Wanneer de leenrentes stijgen, merkt u hier dus niets van. Deze zekerheid kent echter ook één nadeel. Bij een dalende rente bent u namelijk niet voordeliger uit.

 
Laatste Nieuws
Rentetarieven belangrijk bij studenten krediet
De rente op studentenkredieten is vaak lager dan bij een gewoon doorlopend krediet. Het biedt studenten mogelijk om naast de studie wat extra te lenen. Om te bepalen hoe hoog de lening uit gaat pakken is het vergelijken van rentetarieven raadzaam. Lees meer
 
Leningen samenvoegen
Meerdere kleinere leningen samenvoegen tot een groot krediet, dat is oversluiten. Toch moet u er rekening mee houden dat aan oversluiten kosten verbonden kunnen zijn. De oversluitservice is dan wel gratis, maar afsluit en verwerkingskosten zijn vaak verplicht en maken oversluiten minder aantrekkelijk. Lees meer