Bereken Krediet

Hoeveel kunt u maximaal lenen? Dat hangt af van uw levenssituatie, netto inkomen, het inkomen van uw partner en eventuele woonlasten. Een goede berekening maken voor u gaat lenen , is erg belangrijk om financiƫle problemen te voorkomen.

Een voordelig krediet bestaat voor een groot deel uit reen, maar ook uit andere voorwaarden. Een goede kredietberekening geeft u inzicht in de maandelijkse kosten van een lening. Uiteindelijk heeft een voordelig krediet de beste balans van rente en voorwaarden en deze is voor iedereen uniek.

Er zijn veel websites waar u kunt berekenen hoeveel u kunt lenen. Deze bieden natuurlijk niet de precisie van een persoonlijke offerte, maar het is een goed vertrekpunt om een algemeen beeld te krijgen van de hoogte van het bedrag dat u kan lenen.

Hoogte

Naast het netto maandloon is het eigen vermogen, zoals een eigen huis of een auto erg belangrijk bij het bereken van de maximale hoogte van de lening die iemand kan afsluiten. Ook is het belangrijk om andere leningen die u heeft mee te nemen in de berekening.

Maandbedrag

Misschien nog wel belangrijker dan hoe hoog je lening mag zijn, is het bedrag dat je iedere maand kunt aflossen. Neem in de berekening van het maandbedrag dat u maximaal kunt aflossen naast de vaste lasten ook reeds openstaande schulden mee. U moet hierbij ook eventuele teruggaven van de Belastingdienst meetellen, want daardoor kunt u misschien een hoger maandbedrag opbrengen dan gedacht.

BKR

Bij het bereken van een lening wordt ook gekeken naar de registratie bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) van de aanvrager. Als u negatief geregistreerd staat bij het BKR, zal het niet gemakkelijk zijn om nog een nieuwe lening aan te gaan. Een negatieve registratie bij het BKR kunt u krijgen als de aflossing van een lening bij een andere bank nog niet volledig is gedaan. Het is dus belangrijk dat als u nog andere kredieten heeft lopen, deze positief geregistreerd staan bij het BKR.

Looptijd

Bij een korte termijn lening zijn de kosten en gevolgen voor uw financiƫle situatie nog redelijk te overzien. Maar een krediet zoals een hypotheek gaat u vaak voor meerdere jaren aan. Het is dan verstandig om een financieel plan op te stellen. U kunt hiervoor ook een beroep doen op een financieel adviseur om u van advies te dienen. Deze zijn via internet gemakkelijk te vinden.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een aparte leenvorm, waarbij nog met extra zaken rekening moet houden voor de berekening van uw maximum krediet. U kunt tijdens de leenperiode het reeds afgeloste bedrag weer opnemen, houdt er wel rekening mee dat de looptijd van de rekening niet verlengd wordt en dat dus aan het eind weer een groter bedrag moet terugbetalen plus de daarbij behorende rente.

Rente

Bij een doorlopend krediet is de rente vaak ook variabel, waardoor u dus nooit helemaal precies van te voren wat de werkelijke kosten gaan worden. Het is dus verstandig om bij het afsluiten van het doorlopend krediet hiervoor een extra slag om de arm te houden voor het geval dat de rente ineens gaat stijgen.


Stem / voeg toe: nujij.nl ekudos msn-reporter delecious.com digg google
 
Laatste Nieuws
Onderhandse lening
Een onderhandse lening tussen familieleden of bekenden is voor beide partijen voordelig. Door de persoonlijke band tussen beide partijen blijft de rente vaak laag en voor de verlener is het een veilige belegging. Lees hier wat u moet regelen voor een onderhandse lening. Lees meer
 
Overwaarde financieren
Met overbruggingskrediet kunt u de overwaarde van uw nog niet verkochte oude huis, meenemen in de financiering van uw nieuwe woning. Er zit echter wel een risico aan het afsluiten van een overbruggingskrediet. Zo is het wel van belang dat u uw oude woning binnen een bepaalde termijn verkoopt. Lees meer