Online krediet

Online een krediet afsluiten kan snel en gemakkelijk zijn. Maar het is verstandig om van te voren zelf even goed rondkijken welke aanbieders er zijn, welke voorwaarden ze hanteren en hoe de rentepercentages liggen van deze leningen.

Een online krediet doet een groter beroep op uw eigen financiële inzicht, omdat u niet direct contact heeft met bijvoorbeeld een adviseur van de bank.

Berekenen

De eerste stap is natuurlijk bereken hoeveel u precies kunt lenen. Hiervoor kunt u gebruiken van rekentools, zoals deze van Mister Money. U heeft hierbij uw salarisgegevens nodig en eventueel die van uw partner. Ook spelen andere reeds openstaande leningen een rol bij deze berekening.

Offertes aanvragen

Als u een beeld hebt van hoeveel u kunt lenen is het tijd om offertes aan te gaan vragen. Vraag altijd offertes aan van verschillende partijen, zodat u kunt vergelijken. Bij deze vergelijken is het niet alleen belangrijk te letten op de maandlasten en de rentepercentages, maar ook de aflossingsvoorwaarden en looptijd zijn van belang. Rentepercentages kunt vaak ook overzichtelijk op internet vinden, voordat u een offerte aanvraagt.

Soort krediet

Op basis van het bedrag dat uw wilt en het doel waarvoor u wilt lenen, kunt u verschillende soorten kredieten kiezen. Een persoonlijke lening (PL) is vaak heel gemakkelijk online af te sluiten. Het voordeel hiervan is dat het rentepercentage en de looptijd vast staan, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Bij andere vormen, zoals het doorlopend krediet, zijn de rentes variabel.

Als u op basis van de offertes heeft besloten welke lening u aan wilt gaan, kunt u deze vaak online afsluiten bij de desbetreffende bank of financiële instelling.

BKR

Ook als u online een krediet wilt afsluiten, wordt er vaak gekeken naar hoe u geregistreerd staat bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).Het BKR houdt van iedereen met een in Nederland afgesloten krediet een elektronisch dossier bij in het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI). Het gaat kredietcontracten, zoals leningen, creditcards, en debet-faciliteiten op betaalrekeningen. Veel telecommunicatiebedrijven laten hun telefoonabonnementen ook bij het BKR registreren.

De bedoeling hiervan is dat instanties uw kredietwaardigheid kunnen nagaan, alvorens u een leningen te verstrekken. Als u negatief geregistreerd staat, doordat u ergens een betalingsachterstand heeft, kan het lastig zijn om nog een nieuwe lening aan te gaan. Van ongeveer 11 miljoen Nederlanders zijn de kredieten geregistreerd bij het BKR.

Particulieren

Natuurlijk kunt u ook geld lenen van particuliere geldschieters. Deze zijn via internet vaak heel gemakkelijk te vinden. Door de anonimiteit hiervan kunt u vaak wel grotere risico’s lopen dan met een lening via een officiële instelling. Daar komt bij dat veel particulieren niet zomaar geld uitlenen op basis van internetcontact.


Stem / voeg toe: nujij.nl ekudos msn-reporter delecious.com digg google
 
Laatste Nieuws
Overbruggingskrediet
Met het overbruggingskrediet wordt u in staat gesteld de overwaarde van uw nog niet verkochte woning, te gebruiken voor de financiering van uw nieuwe woning. Vaak wordt er in de aankoop namelijk uitgegaan van deze overwaarde, terwijl het huis nog niet verkocht is. Lees meer
 
Lenen voor een nieuw auto
Een nieuwe auto is voor veel mensen een reden om geld te lenen. Er zijn hiervoor verschillende mogelijkheden, zoals een persoonlijke lening of huurkoop. Lees hier alles over autoleningen en waar u op moet letten bij het aangaan van een autokrediet. Lees meer